Koroška - barviti gorski svet

Koroška vabi
3 dni-podaljšan vikend

23.-25.julij 2021Veliki Obir 2139 m
Peca 2125 m
Olševa 1929 m
Težavnost: Delno zahtevna / Zahtevna1.dan, petek: Ljubljana - Obirsko - Borovniško jezero - Mežica - Poljana (3 ure hoje)*

V zgodnjih jutranjih urah bomo zavili v smeri Zg. Jezerskega in prestopili mejo severnih sosedov. Iz Železne Kaple bomo odvijugali do Kapelške koče/ Eisenkappler hütte 1553 m, ki bo izhodišče za Veliki Obir (Ojstrc)/Hochobir – 2139 m. Četrta najvišja gora v Karavankah je zelo razgledna in tudi lahko dostopna. Kot na dlani se nam odprejo panoramski razgledi na slovensko in avstrijsko stran. Po sestopu se bomo zapeljali skozi Obirsko, na prelaz Šajda in se nato prijetno ohladili v Borovniškem jezeru/Freibach Stausee. Po osvežitvi bomo zavili nazaj v Slovenijo. Popoldan boste na svoj račun prišli avanturisti. Kaj pravite na vožnjo s kolesom v podzemlju Pece? (V)


2. dan, sobota: Pohod na vrh Pece (7 ur hoje)* oziroma na Dom na Peci 1665 m (4 ure hoje)* s pričetkom ob karavli

Ker bomo raziskali podzemlje Pece, ki je prepredena z rovi nekdanjih rudnikov svinca in cinka, je prav, da se odpravimo tudi na njen vrh, najvišji na Koroškem – 2125 m. Najvišji vrh Pece, imenovan tudi Kordeževa glava, nam postreže s čudovitim 360-stopinjskim razgledom. Obsežno goro je za svoje sladke sanje izbral tudi dobrosrčni kralj Matjaž, ki ga bomo obiskali. Raziskovanje domačih koroških dobrot bo mogoče na planinskem domu, saj jim vihtenje kuhalnice gre dobro od rok. Spust v dolino in nočitev v penzionu. (Z,V)


3. dan, nedelja: Poljana -  Sv. Duh 1235 m – Potočka zijalka 1700 m (2 uri hoje)* - Olševa 1929 m (5 ur hoje)*- Solčava - Ljubljana

Tudi nedeljo bomo namenili razgledom in se povzpeli na še eno izmed koroških gora – Olševo 1929 m. Na poti pa ponovili znanje, ki smo ga nekoč dobili o Potočki zijalki. Kaj se je že dogajalo s kostmi jamskega medveda? Po sestopu in okrepčilu se bomo zapeljali po Solčavski panoramski poti. Enkratna je v svoji lepoti, saj vodi skozi bisere naravne in kulturne dediščine Solčavskega z dih jemajočimi razgledi na vrtoglave vršace in prelestne doline ter mimo samooskrbnih visokogorskih kmetij, ki že stoletja pridelujejo, kar ponuja narava in ustvarja človek z ljubeznijo. Povratek v Ljubljano je predviden večer. (Z)


*Predviden čas hoje je prilagojen rekreativnim pohodnikom. Težavnost poti je DELNO ZAHTEVNA/ZAHTEVNA in primerna za vse, ki imajo že nekaj "podlage" v pohodništvu ter jim tudi sama rekreacija predstavlja del vsakodnevnega življenja. Celostni del potovanja je načrtovan glede na optimalne pogoje in predvidevanja. Izpeljava celostnega dela potovanja je odvisna tudi od vremenskih pogojev.


Cena: 215 € preračunana na 8 potnikov

Cena vključuje:

 • 2 × polpenzion (zajtrk, večerja) v dvoposteljnih sobah v penzionu
 • prevoz s pričetkom ture v Ljubljani
 • turistično takso
 • parkirnine
 • vodenje in organizacijo
   
   

Cena ne vključuje: 

 • najem kolesa in kolesarjenje po podzemlju Pece – 40 €
 • hrane in pijače, ki ni po programu
 • zip line - 40 €

 • Kontakt in prijave:

  Barbara Kuhar

  info@barbara-adventure.si

  031 483 580

  Zaradi velike zasedenosti namestitvenih kapacitet na Koroškem in omejenim številom, pohitite s prijavo.


  Opombe:

  Program je primeren za pohodnike v dobri fizični pripravljenosti in tiste, ki jim rekreacija ter pohodništvo predstavljajo del življenja. Tura kliče tako po uhojenih gojzerjih, kot tudi pohodnikih. 


  Dvojne ure med programom 2. in 3. dan so navedene za lažjo in krajšo ter daljšo in zahtevnejšo varianto.


  Ni komentarjev: