Severni Velebit

Pohodniški vikend na Severnem Velebitu 
3 dni

2.-4.7. 2021Težavnost: lahka, razen poljubnega vzpona na Balinovac, Zavižanske kose, Gromovačo, ki je zahteven in zajema nekaj čvrstih oprijemov po skalovju. 


 
   
                                                                     
Petek: Ljubljana - Zavižan - Krasno
V jutranjih urah se bomo odpeljali proti obmorski magistrali skozi Senj in Sveti Juraj, od tam pa zavili višje, v Nacionalni park Severni Velebit do izhodiščne točke. S parkirišča se ne bomo niti pošteno ogreli in že bomo na terasi planinskega doma Zavižan, od koder bomo uzrli razgled na otoke pod nami. 
Naš prvi vrh na katerega se bomo povzpeli še isti dan, je Veliki Zavižan 1676 mnv. Ogledali si bomo tudi botanični vrt, ki se še kako dobro sklada z naravo. Popoldanski čas lahko namenite podrobnejšemu raziskovanju botaničnega vrta, ali sledite lažjim poučnim potem v okolici planinske koče. Za ostale, ki boste želeli še več, se bomo iz botaničnega vrta usmerili na Balinovac 1602 mnv in prečili Zavižanske kose 1620 mnv, od koder se bomo spustili nazaj do doma. (1,5 ure hoje ali 3 ure hoje – večerja in spanje v Krasnem)

Sobota: Krasno - Zavižan - Alan - Krasno
Dan bomo namenili hoji po Premužićevi stezi. Hodili bomo po najlepših predelih, dih jemajoče lepote veličastnega Velebita. Premužićeva steza ni samo veliki gradbeni podvig, ki je približal hribe ljudem, ampak steza, ki na pohodnika naredi nepozaben vtis. Pot je lahka, slikovita in atraktivna. Naš cilj bo koča na Alanu. Od tam se bomo zapeljali do Krasnega, kjer bomo še en večer preživeli v družbi gorskega zraka. (6 ur hoje - zajtrk in večerja v Krasnem)

Nedelja: Krasno - Jablanac - Ljubljana
Po skupnem zajtrku se bomo iz Krasnega spustili proti obali in se podali proti enemu izmed najlepših zalivov, Zavratnici. Zagotovo si Zavratnica z vso svojo lepoto zasluži biti del NP Severni Velebit. Je kot smaragdni okras mogočnemu Velebitu. Po treh urah lahkotne hoje in nepozabnih razgledov, se bomo vrnili do Jablanca, kjer bomo pred dilemo - osvežitev s hladno pijačo v senci, ali skok v morje? Zakaj pa ne bi kar oboje! Odhod domov v popoldanskem času. (2,5 ure hoje, zajtrk)

Cena: 198 € - preračunano na 16 potnikov
Ob prijavi se poravna celoten znesek.
----------------
PRIJAVA
----------------

Cena vključuje:
  • 2 × nočitev z večerjo in zajtrkom v družinskem penzionu v dvoposteljnih sobah v Krasnem
  • vsi prevozi in transferji po programu s pričetkom v Ljubljani
  • vstopnine po programu (NP Severni Velebit, Zavratnica)
  • priprava in organizacija programa
  • vodenje programa
Cena ne vključuje:
Število mest je omejenih
Minimalno število potnikov je 8 in maksimalno 16.

Prijava in kontakt:

Barbara Kuhar
info@barbara-adventure.si
031 483 580Ni komentarjev: