Vipavska dolina


 S KOLESOM PO VIPAVSKIH GRIČIH

40 km gor in dol
Vipavsko dolino je najlepše spoznavati na kolesu po podeželskih in neprometnih cestah, s postanki za okušanje lokalnih dobrot in za občudovanje naravnih in kulturnih lepot. 
 
Težavnost: delno zahtevna

Zbrali se bomo v Vipavi in osedlali svoje dvokolesne konjiče, nato pa pritisnili na pedala do vasi Goče. Kamnite hišice, cvetoči oleandri, hladna vinska klet in gostitelji odprtih rok. Naslednja etapa nas bo popeljala ob slikovitih vinogradih, skozi zaspane vasice, s primorskim vetrom v laseh do Vipavskega Križa. Mnogi ga imenujejo biser v srcu Vipavske doline. Slišali bomo zanimive zgodbe o Turkih, graščakih, Benečanih, Napoleonovih vojakih, Primožu Trubarju, Janezu Svetokriškem in celo o Leonardiju Da Vinčiju. Vsak od naštetih je pisal delček zgodovine očarljivega Vipavskega Križa. Naša zadnja postojanka tik preden bom zaključili kolesarski krog v Vipavi, bo vas Slap. Prepoznavnost vasi je predvsem povezana s kvalitetnimi vini. Seveda bomo preverili, ali dober glas še vedno seže v deveto vas. Pozno kosilo, druženje v prijetnem okolju in tako počasi do zadnjih zavrtljajev do našega zaključka dneva. 


Cena: 75 € - preračunano na 12 kolesarjev

Cena vključuje:
obisk Cejkotove domačije
voden ogled Vipavskega Križa
2 × degustacija pri priznanih vipavskih vinarjih 
2 × prigrizek ob degustaciji
večerjo
spremljevalno vozilo
organizacijo in vodenje


Cena ne vključuje:

prevoza do Vipave

izposoje kolesa


Možna doplačila:

izposoja električnega kolesa: 39 €
izposoja gorskega kolesa: 25 €


Za koga je primeren izlet S kolesom po Vipavskih gričih:

Teren je primeren za kolesarje, ki imajo letos v nogah že nekaj kilometrov in prav tako tudi nekaj prekolesarjenih vzponov. Teren je gričevnat in prepreden z vzponi in spusti, vendar nam bo tudi kakšen ravninski del dal priložnost počitka. Če menite, da bi vaše noge potrebovala pomoč, je na voljo tudi možnost izposoje električnega kolesa. 


Kolesarili bomo po asfaltiranih in makadamskih cestah, zato sta primerna treking ali gorsko kolo.Število mest je omejenih, zato ne odlašajte s prijavo. 

Kontakt in prijave na:
Barbara Kuhar 
info@barbara-adventure.si
031 483 580

Če bi želeli ostati še kakšen dan na Vipavskem, lahko namestitve poiščete TUKAJ.

Ni komentarjev: