top of page
Energijske transmisije

Intuitivne plesne delavnice

Pohodniški izleti
Prebujanje telesa in duha

Izkustveni oddih na Kreti

V harmoniji vseh elementov

PREBUJENA KRETA

maj 2023

8 dni

Za vse, ki si želite aktivnega oddiha živih barv, dobrih vibracij in polnega užitka za telo in duha (pa še niste rezervirali svojih velikonočno - prvomajskih praznikov): vabljeni na svež izkustveni oddih na Kreto!

Dežela z dušo in posebnim utripom nas vabi v svoja bogata nedrja. Odkrivali jo bomo v skupini največ 12 ljudi, svobodno in z vsemi čuti. Raziskovanje mističnih točk ter skritih kotičkov otoka, vpijanje bogate morske klime, aktiviranje brbončic ob okusih lokalnih dobrot, srkanje živosti barv življenja in preplet pohajkovanja z energijskimi transmisijami, intuitivno-plesnimi delavnicami ter jutranjimi prebujanji za telo in duha nas bodo ne le prebudili, temveč tudi prenovili.

Biti živ je čutiti življenje v svoji polnosti!

Program je pripravljen z namenom, da izkusimo otok v svojem pristnem čaru, ob tem pa prebudimo tudi svoj notranji žar. Pri tem nas bo podprlo tudi čudovito okolje, kjer bomo nastanjeni – majhna in tiha vasica Anidri na južni obali Krete, sredi avtentične grške pokrajine, ki naj bi postala naravni rezervat. Z morjem na dosegu nog (od morja je vasica oddaljena 4 km) in z naravnimi ter kulturnimi bogastvi okoli in naokoli, bomo noči uživali v čudovitem centru med olivami, v spokojnosti ter harmoniji vseh elementov.

Popotniško izkustvo bomo obogatili tudi z  notranjimi popotovanji. In sicer s:

 • Tremi energijskimi transmisijami (eno lahko zagotovo pričakujete zunaj, v naravi), ki nas bodo popeljale onkraj uma in nas odprle za raziskovanje neodkritih kotičkov našega notranjega prostora.

 • Dvema intuitivno plesnima delavnicama, kjer bomo spodbudili telesno inteligenco, da okrepi naš notranji žar in nas še bolj odpre radosti ter strasti življenja.

 • Jutranji prebujanji telesa in duha, kjer bomo čuječe prisluhnili sebi ter aktivirali svoje telo in duha za nov dan.

 • Večerom presenečenja.

PROGRAM

 

Kako bo izgledal program? Seveda bomo pluli s tokom in program prilagajali energiji dneva ter skupinskemu počutju. J

Vsakodnevni pohodi in dogodki čez dan so opcijske narave. Lahko si dan kreirate po svoje ali se nam pridružite pri pohodniških raziskovnjih in potepanjih, ki smo jih pripravili za vas.

 

1. dan: Ljubljana – Dunaj – Chania – Anidri
Po pristanku na grških tleh, bomo pričeli pisati novo odisejado na Kreti. Za začetek bomo zavili v Chanio. Marsikdo vam bo povedal, da je Chania s svojim starim mestnim jedrom najlepše mesto na Kreti. Le kdo nima rad prijetnega vzdušja med ozkimi uličicami, mestnega marketa, očarljivih butičnih trgovinic ter pisane ponudbe tavern v starem pristanišču. Po prvem stiku z lokalnimi dobrotami, se bomo odpravili na jug otoka, v prikupno vasico Anidri, kjer bomo nastanjeni. (V)

 

2. dan: Anidri – soteska Anidri – plaža Gianiskari - Paleochora  (*2,5 ure hoje, 7 km, 230 m spusta)
Na dosego roke, v Anidriju, se nahaja manjša soteska, ki nosi ime po vasi. Mir, tišina in spokojnost narave nas bodo privedli do šuma morja. Za pogumne stop za skok v vodo in za ostale nabiranje vitamina D. Iz plaže se bomo podali v Paleochoro in pogledali kaj dogaja v prikupnem mestecu. (Z,V)

 

3. dan: Anidri – soteska Irini 605 m - Sougija – Anidri (*3 ure hoje, 7 km, 500 m spusta)
Kreta je dom številnim kanjonom in soteskam. Irini je soteska s posebnim šarmom in lepoto. Narava je tukaj pokazala sposobnost svojih nenavadnih kreacij. Trud hoje bo ponovno poplačan s še enim biserom na jugu – Sougia. Zaspana vasica, kjer domuje preprostost in sprejetost. (Z,V)

 

4. dan: Anidri – Azogires – Anidri (*2,5 ure hoje, 8 km, 200 m vzpona in spusta)
Južna Kreta je samosvoja, divja, gorata, gostoljubna ter polna presenečenj. Takšna je tudi hribovska vasica Azogires, kamor se bomo odpravili. Na prvi pogled zaspana vas, kjer se nič ne dogaja, vendar le za kratek preblisk. Domačini so polni nenavadnih zgodb, ki še vedno burijo duhove. Nekoč zatočišče hipijev, je danes pribežališče za pohodniško raziskovanje.  (Z,V)


5. dan: Anidri – Krios - Kedrodasos - Elafonisi - Anidri (*4 ure hoje, 9 km, 150 m vzpona in spusta)
Kreta je dom številnih dih jemajočih plaž. Odpravili se bomo do krajev, ki jih krasijo kombinacija turkiznega morja in roza peščen odtenek. Na plažo, ki ni zaman na top listi najlepših plaž na otoku in kjer se valovi odzivajo na ime Elafonisi. Povratek v Anidri z avtobusom. (Z,V)

 

6. dan: Degustacija lokalnega vina in oljčnega olja

Na Kreti domuje kretska dieta, katere najpomembnejša sestavina je oljčno olje, ki na otoku teče v potoku. Oljčniki krasijo Kreto kamor človeku seže pogled in pridne roke jih obdelujejo že tisočletja. Hipokrat, oče medicine, je v vinu videl zdravje, zrak Krete pa ocenil za zdravilnega. In zakaj ne bi združili in okusili kar vse troje? Zato bomo del dneva namenili degustaciji vina, oljčnega olja ter se seveda kot vsak dan znova in znova nadihali edinstvenega kretskega zraka. (Z,V)

 

​7. dan: Pot čez vrat krokodila – Lissos - Sougia – Paleochora – Anidri (*5 ur hoje, 10 km, 450 m vzpona in spusta)

Odpravili se bomo na slikovito pot čez krokodilji vrat. Na poti skriti in osvežilni zaliv Lissos, pogledi na visoke gore Lefka Ori ter turkizno morje. Duh antike in skok v Asklepionov čas zdravilstva in zdravilnih energij. Naš cilj bo že poznana Sougia od koder se bomo vrnili s trajektom.  (Z,V)

​8. dan: Anidri – Chania – Dunaj - Ljubljana

Spakirali bomo mozaik spominov na grški teden, se še zadnjič pomastili z grškim zajtrkom in pomahali Kreti kmalu na snidenje. (Z)

 

* Predviden čas hoje je prilagojen rekreativnim pohodnikom. Težavnost poti je LAHKA, 5. in 7. dan DELNO ZAHTEVNA, in primerna za vse, ki uživajo v pohodništvu ter jim tudi sama rekreacija predstavlja del vsakodnevnega življenja. Celostni del potovanja je načrtovan glede na optimalne pogoje in predvidevanja. Izpeljava celostnega dela potovanja je odvisna tudi od vremenskih pogojev.

Cena vključuje:

 • povratno letalsko vozovnico Dunaj - Chania z vključeno 20 kg oddane prtljage in 8 kg ročne prtljage

 • povraten transfer Ljubljana - Dunaj

 • povraten transfer letališče Chania - Anidri

 • namestitev v dvoposteljni sobi z lastno kopalnico

 • 7 × polpenzion

 • 3 energijske transmisije

 • 2 intuitivno plesni delavnici

 • vodena vsakodnevna jutranja prebujanja telesa in duha

 • najem seminarske dvorane in kuhinje

 • pripravo, organizacijo in izvedbo programa


Cena ne vključuje:

KDO BO Z VAMI?
 

Energijske transmisije izvaja Urška Henigman.
 

O URŠKI
Z uporabo visoko vibracijske kozmične energije podpira ljudi, da pridejo bližje k sebi, spoznajo, kdo so v svoji resnični esenci in jih spodbuja, da to, kar so, tudi polno živijo. Je izvajalka skupinskih in individualnih energijskih transmisij ter avtorica več programov in delavnic za osebno in duhovno rast. Je tudi avtorica energijske transmisije na avdiu posnetku. Z vsem, kar počne, želi prispevati k dvigu zavesti pri posameznikih, družbi, na planetu.
Več o Urški.


Intuitivno plesne delavnice izvaja Andreja Cepuš.
 

O ANDREJI
Je komunikologinja, ki deluje na področju tržnih komunikacij, hkrati pa povezovalka dogodkov, ljudi in svetov,  vizionarka, avtorica in izvajalka družbenih iniciativ ter programov za uravnovešanje ženskega principa delovanja. Obožuje zdravilno moč giba, ples, avtentično umetnost, naravo, mistiko in potovanja. Na področju vodenja ženskih krogov, delavnic in drugih izobraževalnih programov, namenjenih spoznavanju notranje dimenzije človeka, deluje že vrsto let.
Več o Andreji.

 

Jutranje se boste prebujali tako z Andrejo kot tudi z Urško. :)

Po poti raziskovanja vseh bolj in manj skritih kotičkov južne Krete nas bo vodila Barbara Kuhar.
 

O BARBARI
Barbara je radovednica, zaveznica narave, gibanja, knjig, dogajanja in bitje, ki velikokrat ne zna kontrolirati glasnega smeha. Je potepuh, oboževalka gorskih kulis, ljubiteljica Mediterana in seveda pohodnica ter popotnica. Če se le da, življenje in pa odlično hrano rada zajema s polno žlico. Njena cula je dodobra napolnjena z vodniškimi in organizacijskimi izkušnjami v dobrem in slabem, tako po nižinah, kot tudi v višinah.
Več o Barbari.

 

KONTAKT IN PRIJAVE

FOTO UTRINKI

BRALNI KOTIČEK

bottom of page