131899657_10159303150661908_194259278276

ZAHODNA KRETA

- individualno

jugozahodna Krete - pravljica za pohodnike in ljubitelje morja
Samaria - najmogočnejši kanjon na Kreti
Chania -  najlepše mestece  na otoku
Program za tisite, ki na poti želijo biti sam svoj vodnik in ubrati svoj tempo
Obalne poti in slikoviti kanjoni
Mi poskrbimo za logistiko, vi brezskrbno uživate lepote

po dogovoru v mesecih maj, junij in oktober
8 dni

PROGRAM

1. dan: letališče Chania - mesto Chania
Po pristanku na grških tleh boste pričeli pisati novo odisejado na Kreti. Najprej vas čaka obisk Chanie. Marsikdo vam bo povedal, da je Chania s svojim starim mestnim jedrom najlepše mesto na Kreti. Le kdo nima rad prijetnega vzdušja med ozkimi uličicami, mestnega marketa, očarljivih majhnih trgovinic ter pisane ponudbe tavern ob starem pristanišču? Začutite mesto, ki je bilo v zgodovini velikokrat želja osvojevalcev. Zakaj le?

 

2. dan: Chania - Azogires - kanjon Anidri - plaža Gialiskari Paleochora (*3,5 ure hoje, 9 km)
Po jutranji kavi v Chaniji, se boste odpravili na jug. Južna Kreta je samosvoja, divja, gorata, gostoljubna ter polna presenečenj. Takšna je tudi gorska vasica Azogires, ki bo vaša odskočna deska za dogodivščine na jugu. Azogires je na prvi pogled zaspana vas, kjer se nič ne dogaja, vendar le za kratek preblisk. Domačini so polni nenavadnih zgodb, ki še vedno burijo duhove. Nekoč zatočišče hipijev, je danes izhodišče za pohodniško raziskovanje. Podajte se iz Azogiresa po kanjonu
Anidri, vse dokler ne boste slišali šuma morja.  Dan boste zaključili v prikupni Paleochori. (Z)


3. dan: Paleochora – Soughia +/- 475 m (*6 ur hoje, 15 km)

Čaka vas pot čez krokodilji vrat. Slikovita pot iz Paleochore do Soughije vas bo vsekakor navdušila. Na poti vas pričakuje plaža v Lisosu, antične zgodbe Asklepiona, pogled na vabljivo morje in visoke vršace Belih gora. Dnevno etapo boste zaključili v Soughiji,  kjer se kljub njeni majhnosti najde veliko lepega in okusnega. To je manjša počitniška vasica, kjer ne manjka prijetnih tavern, nasmejanih domačinov in občutka, da lahko čas tudi obstane. (Z)

4. dan: Soughia - Soteska Irini 605 m - Soughia (*2,5 uri hoje, 7 km)

Kreta je dom številnim kanjonom in soteskam. Irini je soteska s posebnim šarmom in lepoto. Narava je tukaj pokazala sposobnost svojih kreacij. Prikupna pot je speljana po senčnih kotičkih, ki jo boste ta dan prehodili. Trud raziskovanja bo poplačan z brezdelnim popoldnevom v Soughiji. (Z)

5. dan: Soughia - Omalos 1230m - Soteska Samaria - Agia Roumeli 5 m (*6 -7 ure hoje, 16 km)
Prehodili boste najbolj prepoznavno in mogočno sotesko na Kreti –
Samaria. Ne samo da je najbolj poznana, je tudi ena najdaljših sotesk v Evropi in je popolna uživancija za vse pohodnike ter ljubitelje narave. Vaš cilj bo vasica Agia Roumeli, ki je dostopna le peš ali z ladjo. Njena podoba postane še lepša, ko jo večina obiskovalcev zapusti, vi pa boste ostali v njeni večerni umirjenosti.  (Z)

6. dan: Agia Roumeli - Loutro (*7 ur hoje, 15 km)

Kljub temu, da je razdaljo med Agia Roumeli in Loutrojem možno prehoditi v šestih urah, to veliko krat ni mogoče, saj se na poti vrstijo ena plaža za drugo. Predviden plan poti. Hoja, stop plaža, hoja, stop plaža in tako naprej vse do fotogeničnega in za marsikoga romantičnega Loutroja.

7. dan: Loutro - Hora Sfakion (*2,5 ure hoje, 7,5 km)
Vaša zadnja etapa bo kratka in sladka. Sledi lahek skok iz Loutroja do Hore Sfakion. Dan boste lahko ponovno začinili s čudovitimi plažami, ki vas pričakujejo na poti. To je popotovanje, kjer boste priča divjemu, odmaknjenemu in epičnemu delu Krete, kjer masovni turizem nima vstopnice. (Z)

8. dan: Hora Sfakion - letališče Chania 
Spakirali boste mozaik spominov na grški teden, se še zadnjič pomastili z grškim zajtrkom in pomahali Kreti kmalu na snidenje. (Z)

 

* Predviden čas hoje je prilagojen rekreativnim pohodnikom. Težavnost poti je DELNO ZAHTEVNA in primerna za vse, ki uživajo v pohodništvu ter jim tudi sama rekreacija predstavlja del vsakodnevnega življenja. Da ste za pot primerni, pomeni, da ste na dan pripravljeni in sposobni hoditi 6 ur. Na poti je tudi nekaj vzponov in spustov, vendar pot tehnično ni zahtevna ali prepadna, razen krajšega dela, ki se ga da obiti s čolnom - vodni taksi.

Cena vključuje:

 • 7 × nočitev z zajtrkom v hotelih 3* in družinskih penzionih v dvoposteljni sobi 

 • vsi transferji po programu (Chania letališče - Chania mesto, Chania - Azogyres, Soughia - soteska Irini, Soughia - soteska Samaria, Hora Sfakion - Chania letališče)

 • ladijski transferji prtljage

 • pripravo programa

 • ves potreben material z zemljevidi, opisi poti, navodila za uporabo aplikacije in potovalno knjižico


Cena ne vključuje:

 • letalske karte (po vaši želji vam jo uredimo)

 • povratnega transferja iz bližnjih letališč (po vaši želji vam ga uredimo)

 • vstopnin

 • hrane, ki ni po programu

 • turistične takse v hotelih

Možnosti direktnih letov do Chanie:

 • Dunaj - Chania (Ryanair)

 • Benetke - Chania (Ryanair)

 • Ljubljana - Chania (charter iz Ljubljane)

Kako poteka INDIVIDUALNI tip potovanja V SVOJEM RITMU brez vodnika in z vsemi navodili v žepu?

To je program, ki ni voden in vas na poti ne spremlja vodnik. Boste pa zato pred potovanjem iz naše strani prejeli podroben opis programa, vseh poti, zemljevide in aplikacijo, ki vas bodo popeljali do različnih kotičkov na južni Kreti. Seveda ne bomo pozabili na priporočila najboljših tavern na poti in drugih priročnih namigov, ki vam bodo popestrili pohajkovanje na tem edinstvenem otoku. Mi bomo poskrbeli za vso logistiko (transferji, rezervacije hotelov, prevoz prtljage...). Vaša naloga je, da podrobno sledite navodilom, ki smo jih za vas pripravili, da bi na potovanju doživeli čim več in v lastnem tempu. Tip potovanja je primeren za potnike oziroma njihove sopotnike, ki imajo nekaj izkušenj z orientacijo, branjem zemljevidov in se lahko vsaj osnovno sporazumevajo v angleškem jeziku. Takšen tip potovanja je v angleškem jeziku poimenovan "self-guided tour".

Preberite več o individualnem potovanju V SVOJEM RITMU na povezavi TUKAJ.

 

Koga vabimo na pohodniško individualno potovanje:

 • pohodnike ali njihove kompanjone, ki imajo nekaj izkušenj z orientacijo, branjem zemljevidov in se lahko vsaj osnovno sporazumevajo v angleškem jeziku

 • oboževalce grških otokov in tiste, ki o njih morda še samo sanjate 

 • aktivneže, ki ste v zameno za poglede na skrite zalive pripravljeni hoditi 6 ur dnevno

 • ljubitelje narave, Mediterana, kozjih stez, turkizne barve in siga siga (počasi - počasi) ritma

 • radovedneže, ki vam več kot hotelske sobe, ki bodo na vaši poti preproste, pa vendar čiste in urejene, pomenijo doživetja, spoznavanje novih ljudi, krajev in aktivnosti v naravi

Opombe:

Dinamika plačila: 200 € ob prijavi, preostanek najkasneje 2 tedna pred odhodom.

V primeru, da bi vas potovalo več ali manj kot dve osebi, pošljite povpraševanje. 

Potek in dolžina programa se lahko s predhodnim posvetom individualno prilagodi glede na vaše želje in ideje.

V kolikor je potovanje zaradi Covida odpovedano, vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje. 

KONTAKT IN PRIJAVE

+386 31 483 580

FOTO UTRINKI

1/1

BRALNI KOTIČEK

SORODNA TREKING POTOVANJA

Kreta

AKTIVNA 

KRETA

vodeno potovanje

10.-17.10. 2022

Kreta

VISOKOGORSKA 

KRETA

vodeno potovanje

junij 2023 - 8 dni