131478762_10159300612261908_870015739881

JUŽNI VELEBIT

Južni Velebit - bogata paleta planinskih poti
Nacionalni park Paklenica - kanjon Velika Paklenica
Kudin most - dežela Winetouja 
Eno izmed najzanimivejših skalnatih področij na Hrvaškem
Privlačne pokrajine in čudovita narava 
Kjer se prepletata gorski in morski svet

junij 2022
3 dni

PROGRAM

Petek: Ljubljana - Baške Oštarije 929 m - Kiza 1274 m - Baške Oštarije 929 m (*2,5 ure hoje)
V jutranjih urah se bomo odpeljali na jug, do Baških Oštarij. Noge bomo pretegnili ob vzponu na Kizo - 1274 m, medtem pa pogled zaposlovali z edinstvenimi skalnatimi kreacijami, ki domujejo na Velebitu. Iz vrha bomo pomežiknili morju in se po krožni poti vrnili na Baške Oštarije. Morda pred večerjo še romantičen sončni zahod nad Jadranom? Seveda! (V)

Sobota: Baške Oštarije - Starigrad - Veliko Rujno 520 m - Bojinac 1110 m - Veliko Rujno 520 m - Starigrad (*5 ur hoje)
Po zajtrku se bomo najprej spustili do Starigrada, nato pa se po panoramski cesti povzpeli do Velikega Rujna in medtem občudovali nove kulise Južnega Velebita. Zajtrk se bo do izhodišča za Bojin kuk ali Bojinac - 1110 m ravno prav usedel, mi pa bomo stopili v akcijo. Pot na vrh ni le zahtevna, vendar tudi zelo slikovita in okrašena z nenavadnimi apnenčastimi oblikami. Po sestopu sledi kosilo po domače, kot ga znajo pripraviti lokalne face. V poznih popoldanskih urah se bomo odpravili proti Starigradu. Na programu bo kopel z jadransko soljo in večerno veseljačenje. (Z,K)

Nedelja: Starigrad - Paklenica 250 m - Ramića dvori 580 m - Paklenica - Starigrad - Golubić - Kudin most - Golubić - Ljubljana (*5 ur hoje)
Jutranjo raztezanje bomo opravili z lahkotnim sprehodom po soteski Velike Paklenice do Ramića dvori. Popestritev na poti bodo razgledi na plezalne smeri, saj je Paklenica priljubljen kotiček plezalcev in šum potočka. Po vrnitvi v Starigrad bomo zavili v deželo Winetouja in obiskali še enega izmed skritih biserov Dalmacije, Kudin most. Za željne adrenalina bomo od mostu nadaljevali s krožno potjo dobesedno nekaj metrov nad reko Krupo, ostali po isti poti nazaj. V popoldanskih urah bomo odjadrali proti domu s polno culo spominov iz Južnega Velebita. (Z)

Cena vključuje:

  • 1 × nočitev z večerjo in zajtrkom v hostlu Baške Oštarije na skupnih ležiščih

  • 1 × nočitev s kosilom in zajtrkom v penzionu ali v apartmajih v dvoposteljnih sobah v Starigradu

  • vsi prevozi, transferji in cestnine po programu s štartom v Ljubljani

  • vstopnine po programu (NP Paklenica)

  • priprava in organizacija programa

  • vodenje programa

 

Cena ne vključuje:

Opombe:

Težavnost ture se opredeljuje na različnih poteh vse od lahke pa do zelo zahtevne. Potrebne so izkušnje visokogorja in tudi izkušnje z jeklenicami, predvsem za vzpon na Bojin kuk. Prav tako za isti vzpon strah pred višino ni dobrodošel. 

Dinamika plačila: ob prijavi se plača celoten znesek.

V primeru zaključene skupine minimalno 8 potnikov, pošljite povpraševanje.

V kolikor je potovanje zaradi Covida odpovedano, vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje. 

Pogosta vprašanja:

Ali moram vso prtljago ves čas nositi s seboj?

V nahrbtniku boste imeli le stvari, ki jih boste tisti dan potrebvali. Vse ostale boste lahko pustili v kombiju, do katerega bomo imeli vsak dan tudi dostop.

Kako je z malico?

S seboj vzamete malico za dva dni, torej za prvi in drugi dan.

Pogoji za vstop na Hrvaško:

  • Negativni hitri antigenski test – max. 48 ur od odvzema brisa (priznajo se testi narejeni v EU). V primeru, da bo oseba na Hrvaškem ostala več kot 10 dni, mora do desetega dne od izdaje prvega testa ponovno narediti hitri test.

  • Negativni PCR test – max. 48 ur od odvzema brisa.

  • Potrdilo o cepljenju (veljajo vsa cepiva in sicer 14 dni po drugem cepljenju oz. v primeru, da gre za cepivo, ki se cepi samo enkrat, velja potrdilo 14 dni po prvem cepljenju).

  • Potrdilo o prebolelem covid-19 – lahko je potrdilo o pozitivnem PCR ali hitrem testu, ki je starejše od 11 dni in ne več kot 180 dni, ali potrdilo od zdravnika, da je oseba prebolela Covid-19.

Potniki iz EU lahko vstopijo tudi brez testa ali dodatnega potrdila, vendar se jim v tem primeru odredi 10 dnevna karantena, ki jo lahko skrajšajo z negativnim hitrim ali PCR testom.

Pogoji za vrnitev v Slovenijo v izogib 10-dnevni karanteni (Hrvaška je trenutno na rdečem seznamu):

Si lahko preberete TUKAJ.

KONTAKT IN PRIJAVE

+386 31 483 580

FOTO UTRINKI

1/1

BRALNI KOTIČEK

SORODNA POTOVANJA

Pag

LIFE ON MARS

TRAIL-PAG

1.-3.10.2021

131378367_10159300708681908_369339422676

SEVERNI

VELEBIT

junij/julij 2022