131716110_10159303059691908_502435781277

LIKIJSKA POT

Likijska pot - dežela dogodivščin na jugu Turčije

Dolina metuljev & Ölüdeniz - kot da si v razglednici

Kayaköy - mesto duhov in učilnica na prostem
Hoja, veslanje, sedenje po turško, kozje meketanje in piratski podvigi
Adrenalinski navdušenci se v Likiji počutijo kot doma
Kotiček, kjer all inclusive nima vstopa

april & oktober
8 dni

PROGRAM

1. dan: Ljubljana ali bližnje letališče - Istanbul - Dalaman - Fethiye
Večerni prihod v Fethiye, ki bo namenjen sproščenemu druženju in spoznavanju turških kulinaričnih dobrot. (V)

2. dan: Fethiye - Gemiler (kajak) - Kayaköy 144 m - Olüdeniz 0 m - Fethiye (*2,5 ure hoje, 7 km)

Po bogatem turškem zajtrku se bomo odpravili novim dogodivščinam na proti. S kajaki bomo obkrožili otok Sv. Nikolaja ter nekaj časa namenili tudi skokom v vodo. Za vse, ki se ne spogledujete z veslanjem, bo možnost alternative - peš raziskovanje otočka Sv. Nikolaja. Po končanem veslaškem ali raziskovalnem podvigu, si bomo zaslužili okrepčilo v unikatni vasici Kayaköy, znani tudi kot mesto duhov. Gre za živi dokaz, kako se lahko spremenijo in zaznamujejo življenja skupaj z okoljem, zaradi enega samega političnega ukrepa. V vasi ni več na spregled lončarjevih delavnic, trga na katerem so posedali brkati moški in čas preganjali z igro backgammon. Niti žensk, ki bi se na bližnjih poljih podile za želvami, da ne bi pohrustale sočnega pridelka. Okus po zapuščenem bomo popravili s pogledom na plažo Ölüdeniz, eno najbolj fotografiranih plaž v Turčiji, do katere nas bo ločilo še nekaj hoda. (Z,K) 

3. dan: Fethiye - kanjon Saklikent - Tlos - Fethiye (* 2 -3 ure hoje)
Dan bomo začinili s še eno izmed naravnih lepot na tem koncu. Odpravili se bomo v kanjon Saklikent, ki je prav tako pod okriljem Nacionalnega parka. Raziskali bomo del kanjona, ki ga štejejo med enega izmed najgloblejših kanjonov na svetu. Popoldan bomo zavili v nekoč živahno mesto Likijcev, Tlos. Lepo ohranjeno in zanimivo antično mestece, kjer je Likijski duh še vedno prisoten. (Z,V)

4. dan: Ovačik 362 m - Faralya 205 m (*5 ure hoje, 13 km)
Za nekaj časa se bomo poslovili od Fethiy in se s kolikor bo mogoče lahkim nahrbtnikom odpravili na nadaljnjo raziskovanje Likijske poti. To bomo pričeli v Ovačiku in vse do Faralye bili priča enemu najbolj razpoznavnih in ovekovečenih razgledov na Likijski poti. Čas kosila bomo preživeli v okušanju tradicionalnih turških palačink - gözleme. Vsi tisti, ki si boste popoldan želeli več pohodniškega duha na poti, se bomo iz Faralye spustili v Dolino metuljev in opravili večerno morsko kopel v edinstveni dolini. Pot do doline je opcijska, saj je zelo zahtevna. (Z,M,V)

5. dan: Faralya 205 m - Kabak 0 m - Alinca 673 m (*5 ur hoje, 12 km)
Mahnili jo bomo do majhne vasice Alinca. Preden pa pridemo do večerje z najlepšim razgledom, nas čaka kopanje v zalivu Kabak, morda šloganje iz kavne usedline na plaži, nekaj vzpona po borovem gozdičku in predvsem dobra volja na pohodu. (Z,M,V)
 
6. dan: Alinca 673 m - Gey 626 m (*3 ure hoje, 8 km)
Izrazit borov vonj, kakšna želva, ki nam do delala družbo na poti, razgled na Mediteran, čajne postojanke pri domačinih, radovedne koze, ki nam bodo meketale v pozdrav. Vse to in še več nas bo privedlo do pristne turške vasice Gey, kjer se bomo poslovili od Likijske poti. Od tam se bomo z dolmušem (turški mini avtobus) odpeljali nazaj proti Fethiyam, kjer se bomo po želji odšli razvajat in očistit v hamam-turško kopel. (Z,M)

7. dan: Izlet z guletom
Dan bomo posvetili zasluženemu počitku na barki in se prepustili morskemu zraku, da nam skuštra lase. Čas bo za valove, sonce, turkizne zalive, čofotanje in možgane na off. Tisti, željni več adrenalina, lahko na ta dan poletite iz gore Baba Dagi v tandemu ali se morda potopite v morske globine v Modri laguni. (Z,K)

8. dan: Fethiye - Dalaman - Istanbul - Ljubljana ali bližnje letališče
Še nekaj jutranjih turških okusov in utrinkov, ki jih bomo spakirali za na pot domov. (Z)

* Predviden čas hoje je prilagojen rekreativnim pohodnikom. Težavnost poti je LAHKA, vendar zahteva nekaj telesne pripravljenosti, saj je na poti tudi nekaj vzponov in spustov. Primerna je za vse, ki uživajo v pohodništvu ter jim tudi sama rekreacija predstavlja del vsakodnevnega življenja. Potrebne stvari za 4. 5. in 6. dan pohoda bomo nosili v nahrbtniku. Ostale stvari nas počakajo v hotelu v Fethiyah. Celostni del potovanja je načrtovan glede na optimalne pogoje in predvidevanja. Izpeljava celostnega dela potovanja je odvisna tudi od vremenskih pogojev.

Cena vključuje:

 • povratno letalsko vozovnico Ljubljana ali bližnje letališče - Istanbul - Dalaman - Istanbul - Ljubljana ali bližnje letelišče z vključeno 20 kg oddane prtljage in 8 kg ročne prtljage

 • v primeru, da je let iz bližnjega letališča, povraten transfer

 • namestitve v hotelu 3* in pohodniških postojankah v dvoposteljnih sobah

 • 6 × pol penzion (4 × večerja in 2 × kosilo)

 • 1 × nočitev z zajtrkom

 • 3 × malica na poti

 • vstopnine po programu (Kayaköy, Saklikent, Tlos)

 • izlet s kajakom ali raziskovanje otoka Sv. Nikolaja

 • dnevni izlet z ladjico 

 • vsi transferji in parkirnine po programu

 • pripravo, organizacijo in vodenje

Cena ne vključuje:

 • doplačilo za enoposteljno sobo: 100 € 

 • hrane, ki ni po programu

 • hamam-tradicionalna turška savna: cca 20 € 

 • skok v tandemu: 130 €

 • potapljanje 80 €

Koga vabimo za sopotnike:

 • aktivneže, ki ste v zameno za razglede in raziskovanje lokalnih posebnosti pripravljeni hoditi 6 ur dnevno in občasno zagristi tudi v hrib in se strmo spustiti v dolino

 • rekreativce, ki imajo na zalogi nekaj kondicije in jim "miganje" predstavlja del življenja

 • ljubitelje narave, Mediterana, kozjih stez, turkizne barve morja in yavaš yavaš (počasi-počasi) ritma

 • radovedneže, ki vam več kot hotelske sobe, ki bodo v našem programu preproste, pa vendar urejene, pomenijo doživetja, spoznavanje novih ljudi, krajev in aktivnosti v naravi

 • popotniške duše, ki se radi potepajo in počutijo bolj domače v manjših skupinah

 • pohodnike, ki smeha in dobre nikakor volje ne pozabijo doma

Opombe:

Za potovanje v Turčijo je potreben potni list, ki je na dan vstopa v Turčijo veljaven še najmanj 6 mesecev.

Viza za Turčijo ni potrebna. 

Dinamika plačila: 400 € ob prijavi, preostanek najkasneje 2 tedna pred odhodom. Izlet s kajakom je primeren tudi za začetnike in osebe, ki nimajo izkušenj s kajakom. Z nami bo inštruktor, ki nas bo vodil skozi dan in prav tako naučil osnov veslanja v kajaku. 

V primeru zaključene skupine minimalno 8 potnikov, pošljite povpraševanje.

V kolikor je potovanje zaradi Covida odpovedano, vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje. 

 

Pogoji za vstop v Turčijo:

 • potrdilo o cepljenosti - preteči mora vsaj 14 dni od prejetja druge doze cepiva, oziroma ene, za tiste, ki so bili cepljeni z Johnson&Johnson ali

 • negativni HAG test (hitri test), ki ob vstopu v Turčijo ne sme biti starejši od 48 ur

 • negativni PCR test, ki ob vstopu v Turčiji ne sme biti starejši od 72 ur

 • potrdilo o prebolelosti, ki ne sme biti starejše od šest mesecev

Pogoje za vrnitev v Slovenijo.

Si lahko preberete TUKAJ.

KONTAKT IN PRIJAVE

+386 31 483 580

KOMENTARJI POTNIKOV O LIKIJSKI POTI

Še enkrat se ti zahvaljujem za organizacijo čudovitega potovanja. Res imaš talent za izjemno načrtovanje potovanj, dejavnosti, kulinarike, da vsak dobi vsak dan kaj res za svojo dušo. Tako se tudi skupina lahko poveže in deluje na potovanju kot družina. Vsi smo bili navdušeni nad doživetji na Likijski poti in tvojim vodenjem.

DARINKA STRMOLE

 

Treking in vse ostalo je bilo eno čudovito popotovanje, polno čudovitih razgledov in novih poznanstev. Besede so premalo, saj je bilo res nepozabno.

DOROTEJA MAUKO

 

Nepozabno, besede so premalo, ne da se opisati. Čudoviti razgledi, enkratna narava, odlična hrana, dobra družba. Odklop za dušo in telo. Vrhunski program, odlično vodenje, Barbara je enkratna, potrpežljiva, ugodi vsaki naši ideji.
Priporočam vsem in upam, da sledi še Likijska pot 2.
Barbara, še enkrat hvala.

 

ANDREJA BANDEL

 

FOTO UTRINKI

1/1

BRALNI KOTIČEK

Likija

Likijska pot je pot številnih dogodivščin

nazar-64669_1280.jpg

Zlobno oko za srečo

Likija

Zakaj se odpraviti na jug Turčije na Likijsko pot

SORODNA TREKING POTOVANJA

131212346_10159300630366908_478893860795

AKTIVNA 
KRETA

maj & oktober 2022 - 8 dni

Prenj

BOSANSKE GORE
IN PLANINE

avgust 2022 - 6 dni

Kalymnos

PLUJ in HODI po
grških otokih

september 2022 - 8 dni