131378367_10159300708681908_369339422676

SEVERNI VELEBIT

Severni Velebit -  nacionalni park
Premužićeva steza - pohodniška pravljica
Zavratnica - zaliv, ki ga moraš videti iz ptičje perspektive
Doživeli bomo najlepši del Severnega Velebita
Lepote pod zaščito Unesca in del mreže NATURA 2000
Kjer se prepletata gorski in morski svet

junij/julij 2022
3 dni

PROGRAM

Petek: Ljubljana - Zavižan 1594 m - Veliki Zavižan - Balinovac - Zavižanske kose - Zavižan (*1,5 ure hoje ali 2,5 ure hoje)

V jutranjih urah se bomo odpeljali proti obmorski magistrali skozi Senj in Sveti Juraj, od tam pa zavili višje do izhodiščne točke. S parkirišča se ne bomo niti pošteno ogreli in že bomo na terasi Planinskega doma Zavižan 1594 m, od koder bomo uzrli razgled na fotogenične otoke pod nami. Naš prvi vrh na katerega se bomo povzpeli še isti dan, je Veliki Zavižan - 1676 m. Ogledali si bomo tudi botanični vrt, ki se še kako dobro sklada z naravo. Popoldanski čas lahko namenite podrobnejšemu raziskovanju botaničnega vrta, ali sledite lažjim poučnim potem v okolici planinske koče Zavižan. Za ostale, ki boste želeli še več, se bomo iz botaničnega vrta usmerili na Balinovac 1602 - m in prečili Zavižanske kose -1620 m, od koder se bomo spustili nazaj do doma. (V)

Sobota: Zavižan - Alan - Krasno (*6 ur hoje)
Dan bomo namenili hoji po Premužićevi stezi. Hodili bomo po najlepših predelih, dih jemajoče lepote veličastnega Velebita. Premužićeva steza ni samo veliki gradbeni podvig, ki je približal hribe ljudem, ampak steza, ki na pohodnika naredi nepozaben vtis. Pot je lahka, slikovita in atraktivna. Naš cilj bo koča na Alanu. Od tam se bomo zapeljali do Krasnega, kjer bomo še en večer preživeli v družbi gorskega zraka. (Z,V)

Nedelja: Krasno - Jablanac - Zavratnica 0 m - razgledna točka 232 m - Jablanac - Ljubljana (*2,5 ure hoje)
Po zajtrku se bomo iz Krasnega spustili proti obali in se podali proti enemu izmed najlepših zalivov, Zavratnici. Zagotovo si Zavratnica z vso svojo lepoto zasluži biti del NP Severni Velebit. Je kot smaragdni okras mogočnemu Velebitu. Po treh urah lahkotne hoje, nepozabnih razgledov in plavanja v zalivu Zavratnica, se bomo vrnili do Jablanca, kjer bomo pred dilemo - osvežitev s hladno pijačo v senci, ali ponoven skok v morje? Zakaj pa ne bi kar oboje! Odhod domov v večernem času. (Z)

Cena vključuje:

  • 1 × nočitev z večerjo in zajtrkom v družinskem penzionu v dvoposteljnih sobah v Krasnem

  • 1 × nočitev z večerjo in zajtrkom v planinski koči Zavižan na skupnih ležiščih

  • vsi prevozi in transferji po programu s štartom v Ljubljani

  • vstopnine po programu (NP Severni Velebit, Zavratnica)

  • priprava in organizacija programa

  • vodenje programa

 

Cena ne vključuje:

Opombe:

Težavnost ture je lahka, razen poljubnega vzpona na Balinovac, Zavižanske kose in Gromovačo, ki zajema nekaj čvrstih oprijemov po skalovju.  

Dinamika plačila: ob prijavi se plača celoten znesek.

V primeru zaključene skupine minimalno 8 potnikov, pošljite povpraševanje.

V kolikor je potovanje zaradi Covida odpovedano, vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje. 

Pogosta vprašanja:

Ali moram vso prtljago ves čas nositi s seboj?

V nahrbtniku boste imeli le stvari, ki jih boste tisti dan potrebovali. Vse ostale boste lahko pustili v kombiju, do katerega bomo imeli vsak dan tudi dostop.

Kako je z malico?

S seboj vzamete malico za dva dni, torej za prvi in drugi dan.

Pogoji za vstop na Hrvaško:

  • Negativni hitri antigenski test – max. 48 ur od odvzema brisa (priznajo se testi narejeni v EU). V primeru, da bo oseba na Hrvaškem ostala več kot 10 dni, mora do desetega dne od izdaje prvega testa ponovno narediti hitri test.

  • Negativni PCR test – max. 48 ur od odvzema brisa.

  • Potrdilo o cepljenju s vsaj enim odmerkom, od katerega je minilo 22 dni. 

  • Potrdilo o prebolelem covid-19 – lahko je potrdilo o pozitivnem PCR ali hitrem testu, ki je starejše od 11 dni in ne več kot 180 dni, ali potrdilo od zdravnika, da je oseba prebolela Covid-19.

Potniki iz EU lahko vstopijo tudi brez testa ali dodatnega potrdila, vendar se jim v tem primeru odredi 10 dnevna karantena, ki jo lahko skrajšajo z negativnim hitrim ali PCR testom.

Pogoje za vrnitev v Slovenijo.

Si lahko preberete TUKAJ. 

KONTAKT IN PRIJAVE

+386 31 483 580

KOMENTARJI POTNIKOV O SEVERNEM VELEBITU

Razgledi so presegli vsa pričakovanja. Ko se z vrha ozreš po neskončni modrini, ki ji blagi vetrovi rišejo drobne vzorce, sončni žarki pa jih pobarvajo z zlatimi odbleski in ti pogled pritegnejo otoki, ki se zdijo kot na dlani … No, zame so bili razgledi edinstveni!!! Za piko na i je bila organizacija odlična in energija cele ekipe brezmejno pozitivna. Več kot dovolj razlogov, da se je ta pohodniški vikend vgraviral v moj večen spomin in postavil odlične temelje za nadaljnje avanture z Barbaro.

 

NATAŠA SINOVEC

 

FOTO UTRINKI

1/1

BRALNI KOTIČEK

SORODNA POTOVANJA

Pag

LIFE ON MARS

TRAIL-PAG

1.-3.10.2021

Slovenska Istra

SLOVENSKA

ISTRA

april 2022 - 2 dni