131895141_10159303066546908_292717594581

BOSANSKE GORE IN PLANINE

Prenj -  bosanska Himalaja

Visočica - planina in kulturna zakladnica

Lukomir na Bjelašnici - najvišje ležeča vas v BiH
Titov bunker
Rafting na reki Neretvi in skok v Boračko jezero
Kaj dogaja na Baščaršiji v Sarajevu

avgust 2022
6 dni

PROGRAM

1. dan: Ljubljana  – Konjic – Boračko jezero
V zgodnjih jutranjih urah se bomo odpravili proti jugu. Glavni cilj dneva bo Konjic in voden ogled Titovega bunkerja. Nekoč skrbno čuvana vojaška skrivnost je danes odprta za radovedne obraze. Ali ste vedeli, da je bunker, ki naj bi ščitil pred atomskim napadom, stal kar 4,6 milijarde ameriških dolarjev? Da se razprostira na več kot 6.500 kvadratnih metrih površine in se nahaja okoli 280 metrov pod površino zemlje? Dan bomo zaključili ob Boračkem jezeru, v bližini Konjica, kot se spodobi. Z bosanskimi dobrotami na krožniku seveda. (V)

2. dan: Boračko jezero – Planinski dom Rapti – Velika Kapa 1973 m – Boračko jezero (*5-6 ur hoje)
Bosanci trdijo, da imajo svojo Himalajo. In to je gorovje Prenj, ki bo tudi na našem dnevnem pohodniškem meniju. Z izhodišča ob slikovitem Boračkem jezeru, se bomo najprej odpeljali do Planinskega doma Rapti. Nato pa se povzpeli do Velike Kape 1973 m, kjer nas pričakuje razgled na tako zvano bosansko Himalajo in na ostale bosanske dvatisočake. Po osvojenem vrhu morda osvežujoč skok v Boračko jezero? (Z,V)

3. dan: Rafting na Neretvi ali gremo mi po svoje
Dan lahko izkoristite po svoje. Lahko se odpravite po dozo zabave, veslanja, neokrnjene narave na rafting na reki Neretvi. Ali ga namenite počitku, plavanju in raziskovanju okolice Boračkega jezera. (Z,V)

4. dan: Boračko jezero – Džamija 1967 m – Umoljani (*5-6 ur hoje)
Po zajtrku se bomo odpravili novemu vrhu na sproti. Preden bomo začeli z osvajanjem planine Visočice, še skok v srednji vek in ogled Nekropole stećaka Poljice. Gre za kulturno dediščino iz obdobja med 11. in 13. stoletjem, za klesane kamnite nagrobne spomenike, ki pričajo o zgodovini takratnega časa. Še isti dan pa bomo prav tako priča vzponu na najvišji vrh planine Visočice, Džamiji - 1967 m. Panoramska pot nam bo ponovno slikala lepe gorske prizore Bosne. Večer bomo preživeli v mirni in spokojni vasi Umoljani. (Z,V)

5. dan: Umoljani 1173 m – Obalj 1896 m - Lukomir 1494 m – Studeni potok –  Umoljani (*7-8 ur hoje)
Ubrali bomo krožno pot. Iz Umoljanov se bomo najprej povzepli do vasi Gradina, nato pa jo ubrali do najvišje ležeče vasi v Bosni, Lukomir, ki leži v osrčju Bjelašnice. Lukomir je ena redkih vasi na tem območju, ki med vojno v 90-ih letih ni bila uničena in je zato ohranila tradicionalno arhitekturo in videz. Popoldan se bomo odpravili nazaj v Umoljane s pogledom na kanjon Rakitnice in Studenega potoka. Do sedaj ne poznamo še nikogar, ki ne bi bil navdušen nad omenjenimi naravnimi lepotami. (Z,V)

6. dan: Umoljani – Sarajevo – Ljubljana
Slovesu od vaškega življenja v Bosni, sledi pozdrav mestnega direndaja. Ogled Sarajeva in prosti čas za kosilo. Dobrote na živahni Baščaršiji nas že pričakujejo. Prihod v Ljubljano je predviden v poznih večernih urah. (Z)

*Celostni del potovanja je načrtovan glede na optimalne pogoje in predvidevanja. Izpeljava celostnega dela potovanja je odvisna tudi od vremenskih pogojev.

Cena vključuje:

 • vse transferje po programu s pričetkom v Ljubljani

 • 5 × nočitev v dvoposteljni sobi v lokalnih penzionih 

 • 5 × polpenzion (zajtrk, večerja)

 • voden ogled Titovega bunkerja

 • lokalni gorski vodnik

 • lokalno vodenje po Sarajevu

 • organizacijo in vodenje programa

 

Cena ne vključuje:

 • morebitni Covid test

 • enoposteljne namestitve: 75 €

 • raftinga na Neretvi s kosilom: 30€ - 35 €  (plačilo na licu mesta)

Opombe:

Vse pohodniške ture so tehnično nezahtevne, vendar je potrebna primerna fizična kondicija zaradi njihove dolžine oziroma časa hoje.

Dinamika plačila: 150 € akontacije ob prijavi, preostanek 14 dni pred odhodom.

V primeru zaključene skupine minimalno 8 potnikov, pošljite povpraševanje

V kolikor je potovanje zaradi Covida odpovedano, vsa vplačila vrnemo. Velja za odpovedi s strani turistične agencije (zaprte meje, obvezna karantena na lokaciji). V primeru potnikove odpovedi, pa se upošteva naše splošne pogoje. 

 

Pogoji za vstop v BIH:

 • potrdilo o cepljenosti - preteči mora vsaj 14 dni od prejetja druge doze cepiva, oziroma ene, za tiste, ki so bili cepljeni z Johnson&Johnson ali

 • negativni HAG test (hitri test), ki ob vstopu v BIH ne sme biti starejši od 48 ur

 • negativni PCR test, ki ob vstopu v BIH ne sme biti starejši od 48 ur

 • potrdilo o prebolelosti, ki ne sme biti starejše od šest mesecev

Pogoji za vrnitev v Slovenijo.

Si lahko preberete TUKAJ.

KONTAKT IN PRIJAVE

+386 31 483 580

FOTO UTRINKI

1/1

SORODNA TREKING POTOVANJA

85156152_2772969586130454_78648554857850

ARARAT 

TURČIJA

avgust 2022

Kreta

VISOKOGORSKAKRETA

junij 2022