top of page
332956069_968418690829563_1376575182920557029_n.jpg

POTI HRVAŠKE ISTRE nad Kvarnerjem

Sentonina steza -  pot potočkov in brzic

Plominska gora - cvetoča in dišeča kulisa Rajskih vrtov

Sisol  835 m - skok na razgledno točko
V znamenju pohodništva in spoznavanja cvetočih poljan

Manj poznani kotički Hrvaške Istre

Diši po morju in cvetoči pomladi

pomlad 2025 
(sobota - nedelja)

PROGRAM

1. dan: Ljubljana - Labin - Sentonina steza in Terra magica - Labin (16 km, *6 ur hoje ure hoje, cca 300 m +)

Naš pohodniški dan bomo pričeli s krožno Sentonino stezo. Pot s čudovitimi razgledi najprej sledi potočku, ki se spušča proti Rabcu ter ustvarja številne slapiče in tolmunčke. Vodne kreacije preko katerih vodi sedem mostov, ustvarjajo čarobno doživetje poti vse do zaliva Maslinica. Nadaljevali bomo ob morju in v družbi morskega zraka mimo zaliva Remac vse do Rta Sv. Jurja. 

Na poti nas bodo spremljali prekrasni razgledi ter vonj mediteranskih rastlin. Za zalivom Šeničina bomo prišli do antične luke Prtlog, v katero so nekoč plule galeje, saj je bilo pomembno antično, srednjeveško in beneško pristanišče. Preden bomo sklenili krog v Labinu, še pogled v vas Gondolići. Dan bomo zaključili z istrskimi okusi in večernim druženjem.

2. dan: Plomin - Plominska gora - Sisol 835 m - Plomin - Ljubljana (15 km, *6 ur hoje, cca 800 m +)

Naš glavni cilj dneva je Plominska gora. Kamnita in gola gora, ki se spomladi obleče v obilje cvetja in dišavnic in jo imenujejo tudi Rajski vrtovi. Ob poti nas bodo spremljale manjše gruče dreves ter ograjene kamnite njivice in zavetja za živali.

Dobrodošli na luni, saj del poti deluje kot mesečev plato z razgledom na Kvarnerski zaliv. Pri hoji proti vrhu bomo deležni tudi razgleda na notranjost Istre in na Plomin. Naš ciljni vrh je Sisol, visok 835 m. Čaka nas še spust po tipičnem kraškem svetu ter "galeriji" kraških kreacij. V poznih popoldanskih urah odhod proti Ljubljani. (Z)

* Predviden čas hoje je prilagojen rekreativnim pohodnikom. Pot je primerna za vse, ki uživate v pohodništvu ter vam tudi sama rekreacija in pohodništvo predstavlja del življenja in ste zmožni hoditi vsaj 6 ur na dan. Celostni del potovanja je načrtovan glede na optimalne pogoje in predvidevanja. Izpeljava celostnega dela potovanja je odvisna tudi od vremenskih pogojev.

Cena vključuje:

  • 1 × nočitev z zajtrkom v družinskem penzionu v dvoposteljnih sobah 

  • vsi prevozi in transferji po programu s pričetkom v Ljubljani

  • priprava in organizacija programa

  • vodenje programa

 

Cena ne vključuje:

Opombe: 

Dinamika plačila: ob prijavi se plača celoten znesek.

Na voljo imamo samo 8 mest in prijave zbiramo do zasedenosti mest. 

V primeru zaključene skupine minimalno 8 potnikov, pošljite povpraševanje.

Program bo vodila Loreta Vlahović. Popotnica in agronomka, večna raziskovalka s spoštovanjem do narave, za katero pravi, da jo ta vedno napolni. Na pohodih in izletih deli znanje o rastlinah ter spodbuja poglobljeno videnje in čutenje, tudi z vajami zdravilnega qigonga tam visoko na čistem zraku.

 

KONTAKT IN PRIJAVE

+386 31 483 580

FOTO UTRINKI

SORODNA POTOVANJA

bottom of page