top of page
Energijske transmisije

Intuitivne plesne delavnice

Pohodniški izleti
Prebujanje telesa in duha

Izkustveni oddih na jugu Turčije

V harmoniji vseh elementov

10.-17.5. 2023
8 dni

Dobrodošli v novi popotniški izkušnji, drage popotnice in dragi popotniki.


Spet potujemo! Če smo lani užili Prebujeno Kreto, nas letos pot kliče v Čarno Turčijo

Za vse, ki si želite aktivnega oddiha radoživih barv, polnega okusa, mističnih čutenj v dobrih vibracijah in polnem užitku za telo in duha: vabljeni na čarni izkustveni oddih v deželo svetlobe!

Prostrana dežela, kjer se stikajo svetovi nasprotij, prepleteni z vonjem po začimbah in usnju, svetleči od svile, zlata in srebra, kjer nas navduši sožitje sodobnega življenja in bogate, več tisočletij dolge zgodovine ter z njo povezane kulturne dediščine, nas vabi v svoje naročje. V njem se vije čar skrite, še neokrnjene narave ter z njo povezanih avtohtonih doživetij, ki kot biser čakajo, da se z njimi povežemo in odstremo tančice v svoj lastni čarni svet. Vanj bomo vstopali skozi vrata Likije, in sicer v skupini največ 16ih popotnic in popotnikov. Svobodno in z vsemi čuti.  Raziskovali bomo skrite kotičke narave, vpijali vase dišeče borove gozdove, prepletali gorske in morske vibracije, se pustili zapeljati lokalnim zgodbam, razpirali bomo tančice mističnih točk, se dotikali neznanega, aktivirali brbončice ob okusih lokalnih dobrot in se radoživo prepustili čarom bazarjev, začimb in lepote. Vse to bomo počeli v družbi in prepletu pohajkovanja, energijskih transmisij, intuitivno plesnih delavnic ter jutranjih prebujanj telesa in duha, ki nam bodo to čarno turško deželo približali še v novih razsežnostih.

Novo razsežnost v nas bo podprl tudi kraj, kjer bomo nastanjeni. Gostil nas bo namreč Kabak, skriti dragulj turške obale, kjer narava še vibrira svojo prvobitnost in kjer življenje še teče v tistem počasno dehtečem ritmu, ko vsi elementi naravno zdrsijo v harmonijo bivanja.

Celoten program je pripravljen z namenom, da izkusimo Turčijo v svojem avtentičnem čaru, ob tem pa v sebi odkrijemo nove povezave, pokrajine in radoživo iskro življenja. Kako? 

S pomočjo:
•    Vsakodnevnih jutranjih prebujanj še pred zajtrkom, kjer bomo preverili, kakšnega počutja so naša telesa in se v duhu in telesu uglasili z novim dnem.
•    Energijskih transmisij, ki nas bodo popeljale onkraj uma in nas odprle za raziskovanje neodkritih kotičkov našega notranjega prostora.
•    Intuitivno plesnih popotovanj, kjer se bomo prepustili modrosti telesne inteligence in jo spodbudili, da nas popelje v lastne čarne ter radožive pokrajine. 
•    Povezovalnega kroga deljenja zgodb, zaznav in čutenj.
•    Ter seveda radoživega pohajkovanja čez hribe in doline, pa vasice in mesta.


Vabljeni z nami! 

PROGRAM

1. dan: Ljubljana - Istanbul - Dalaman - Kabak
Polet iz Ljubljane v Istanbul in od tam na jug Turčije, natančneje v pokrajino, ki sliši na ime Likija.  V večernih urah bomo prispeli v Kabak, skriti dragulj turške obale, ki nas bo gostil v času našega raziskovalnega, doživetega in aktivnega programa. Večer bo namenjen sproščenemu druženju in prvemu stiku s turškimi okusi in ambientom. (V)

2. dan: Kabak – Cennet köyü - Kabak (3,5 ure hoje, 9 km, 460 m vzpona, 640 m spusta) 
Po turškem zajtrku, ki navduši, bomo s turškim tempom imenovanim yavaš - yavaš (počasi-počasi) zapluli v program. Najprej premik do plaže, pomežik soncu in valovom, od tam naprej pa po obalni poti do zaliva Cennet köyu. Modrina Sredozemskega morja, vonj borovcev, skriti gusarski zalivi, veter v laseh in še kaj nas bo spremljalo na poti. Na cilju pa skok v morje, družba morskega sveta in malice iz nahrbtnika. Pa dodajmo dnevu še zvok gliserja v vodi, ki nas bo pripeljal nazaj v Kabak. V večernih urah nas čaka prva transmisija. (Z,M,V)

3. dan: Kabak - Kayaköy – Ölüdeniz - Kabak (3 ure hoje, 7 km, 250 m vzpona in spusta  ) 
Zapeljali se bomo do unikate vasice Kayaköy, znane kot mesto duhov. Gre za živi dokaz, kako se lahko spremenijo in zaznamujejo življenja skupaj z okoljem, zaradi enega samega političnega ukrepa. V vasi ni več na spregled lončarjevih delavnic, trga na katerem so posedali brkati moški, niti žensk, ki bi se na bližnjih poljih podile za želvami, da ne bi pohrustale sočnega pridelka. Le kaj se je zgodilo? Iz mesta duhov se bomo po prijetni poti podali do živahnega Ölüdeniza. Prosto popoldan za plažo, barantanje ali morda nepozaben skok v tandemu s pogledom na najbolj fotografirano plažo v Turčiji, kamor prihajajo jadralni padalci iz vse sveta. V večernih urah bo čas za otvoritev plesnega podija. Naj se plesno popotovanje prične. (Z,V)

4. dan: Kabak – Letoon – Patara – Kabak 
Dan bomo namenili zasuku časovnega stroja in se za nekaj časa preselili v čas antike in v čas Likijcev, ki so živeli na tem območju. Obiskali bomo Letoon, kjer se nahajajo ostanki najpomembnejših svetišč Likijcev. V kraj, ki je danes pod Unescovo zaščito, so nekoč ljudje prihajali v tempelj posvečen boginji materinstva Leto, v tempelj posvečen Artemidi, boginji lova, živali, narave, rojstva, rasti in deviškosti. Prav tako je svoje mesto pod Likijskim soncem imel Apolon, bog prerokb, zdravljenja,  glasbe in umetnosti, sončne svetlobe in znanja. Iz Letoona se bomo odpravili do bližnje Patare, kjer nas čaka 18 kilometrska peščena plaža. Zagotavljamo, da borbe, kam postaviti svojo brisačo, ne bo. Tekom dneva bomo v  skupnem obrednem krogu bomo odstirali svoje zaznave in čutenja ter skozi zgodbe krepili svoj notranji intuitivni glas.  (Z,V)

5. dan: Kabak – Gemiler (izlet s kajakom ali raziskovanje otoka Sv. Nikolaja) – Kabak 
Dopoldan bo priložnost, da Likijo spoznamo še iz morske perspektive v kajakih in z veslom v roki. Skupaj z inštruktorji se bomo podali na veslaški podvig, ki ga bomo začinili z mirnimi zalivi in plavanjem. Še ena priložnost za spoznavanje unikatne Likije. Izlet s kajaki je primeren tudi za začetnike in tiste, ki v življenju tega enkratnega doživetja še niste izkusili. Za vse, ki se ne spogledujete z veslanjem, bo možnost alternative - raziskovanje otočka Sv. Nikolaja. V popoldanskih uricah pa nas ponovno pričakuje radoživo plesno popotovanje. (Z,V)

6. dan: Kabak – Ovacik – Faralya – Ovacik (5 ur hoje, 13 km, 600 m vzpona, 500 m spusta ) 
Okusili bomo začetni del Likijske poti, ki se vije dobrih 500 km po raznoliki Likijski pokrajini. Pot bomo pričeli v Ovačiku in vse do Faralye bili priča enemu najbolj razpoznavnih in ovekovečenih razgledov na Likijski poti. Čas kosila bomo preživeli v okušanju tradicionalnih turških palačink – gözleme v vasici na poti. V poznih popoldanskih urah bo čas za novo transmisijo.  (Z,M,V)

7. dan: Kabak – Fethiye – Kabak 
Dopoldan še zadnje plesno praznovanje in nato nas čaka potepanje po mestecu Fethiye. Dobra papica, petkov lokalni bazar, priložnost za zapravljanje ali za šetalico na mestni obalni promenadi, sladka baklava in tako naprej prosto in preprosto po Prešernu. In kaj porečete, da pa piko na i dodamo še obisk hamama – turške kopeli?  (Z,V)

8. dan: Kabak – Dalaman – Istanbul – Ljubljana
Slovo od turškega utripa in pakiranje vseh unikatnih spominov za domov. (Z)

Cena vključuje:

 • povratno letalsko vozovnico Ljubljana - Istanbul - Dalaman - Istanbul - Ljubljana z vključeno 20 kg oddane prtljage in 8 kg ročne prtljage

 • namestitve v butičnem hotelu v dvoposteljnih sobah z lastno kopalnico

 • 7 × pol penzion 

 • 2 × malica na poti

 • jutranja prebujanja

 • 6 x delavnice (transmisije, plesne delavnice, obredni krog)

 • lokalno vodenje 4. dan (obisk Letoona in Patare)

 • vstopnine po programu (Kayaköy, Letoon, Patara)

 • vsi transferji in parkirnine po programu

 • pripravo, organizacijo in vodenje

 

Cena ne vključuje:

 • zdravstvene in nezgodne zaščite z asistenco v tujini: 29 €

 • zavarovanje za primer odpovedi potovanja, ki zajema tudi COVID garancijo: 74 €

 • izleta s kajakom z vključenim kosilom: 45 €

 • hamama-tradicionalne turške savne: osnovni paket: 25 € 

 • skoka v tandemu: 120 €

 • hrane, ki ni po programu

 • napitnine za voznike

Opombe:
 

 • Za prijave po 7.4.2023 se lahko cena programa zaradi letalskih vozovnic spremeni.

 • Cena velja ob minimalnem številu udeležencev - 12. V nasprotnem primeru se lahko cena spremeni.

 • Za potovanje v Turčijo je potreben potni list, ki je na dan vstopa v Turčijo veljaven še najmanj 6 mesecev.

 • Viza za Turčijo ni potrebna. 

 • Dinamika plačila: 500 € ob prijavi, preostanek najkasneje 3 tedne pred odhodom. 

 • Izlet s kajakom je primeren tudi za začetnike in osebe, ki nimajo izkušenj s kajakom. Z nami bo inštruktor, ki nas bo vodil skozi dan in nas prav tako naučil osnov veslanja v kajaku.

KDO BO Z VAMI?
 

Energijske transmisije izvaja Urška Henigman.
 

O URŠKI
Z uporabo visoko vibracijske kozmične energije podpira ljudi, da pridejo bližje k sebi, spoznajo, kdo so v svoji resnični esenci in jih spodbuja, da to, kar so, tudi polno živijo. Je izvajalka skupinskih in individualnih energijskih transmisij ter avtorica več programov in delavnic za osebno in duhovno rast. Je tudi avtorica energijske transmisije na avdiu posnetku. Z vsem, kar počne, želi prispevati k dvigu zavesti pri posameznikih, družbi, na planetu.
Več o Urški.


Intuitivno plesne delavnice izvaja Andreja Cepuš.
 

O ANDREJI
Je komunikologinja, ki deluje na področju tržnih komunikacij, hkrati pa povezovalka dogodkov, ljudi in svetov,  vizionarka, avtorica in izvajalka družbenih iniciativ ter programov za uravnovešanje ženskega principa delovanja. Obožuje zdravilno moč giba, ples, avtentično umetnost, naravo, mistiko in potovanja. Na področju vodenja ženskih krogov, delavnic in drugih izobraževalnih programov, namenjenih spoznavanju notranje dimenzije človeka, deluje že vrsto let.
Več o Andreji.

 

Jutranje se boste prebujali tako z Andrejo kot tudi z Urško. :)

Po poti raziskovanja vseh bolj in manj skritih kotičkov južne Krete nas bo vodila Barbara Kuhar.
 

O BARBARI
Barbara je radovednica, zaveznica narave, gibanja, knjig, dogajanja in bitje, ki velikokrat ne zna kontrolirati glasnega smeha. Je potepuh, oboževalka gorskih kulis, ljubiteljica Mediterana in seveda pohodnica ter popotnica. Če se le da, življenje in pa odlično hrano rada zajema s polno žlico. Njena cula je dodobra napolnjena z vodniškimi in organizacijskimi izkušnjami v dobrem in slabem, tako po nižinah, kot tudi v višinah.
Več o Barbari.

KONTAKT 

KOMENTARJI UDELEŽENCEV IZ LANSKEGA PROGRAMA NA KRETI - PREBUJENA KRETA

"Treniram grški siga siga😉😁tako da želim te umirjene energije podeliti tudi med vas🥰😘😘😘
in ne pozabite....za radost smo rojeni💃🧚‍♀️👯‍♂️💖💞"

LILI

 

"Kreta je v meni premaknila marsikaj... in se vedno premika.
vsak dan pa si vsaj enkrat ponovim:’pa to je sam se ena izkusnja’ , ‘ pa to je sam sluzba’....😁😁
Odkar sem doma je pri nas vsak dan na mizi: olivno olje , olive, paradiznik, feta sir...sedaj pa bom se kaj skuhala po  Barbara tvojih receptih..."

KRISTINA

 

"V Slovenijo sem se vrnila bolj polna in močna. Zdaj kar lažje vse hendlam. .... tudi zato, ker vem da so tam nekje zunaj moje nove prijateljice s podobnimi izkušnjami, željami in cilji."

 

ANDREJA 

 

FOTO UTRINKI

BRALNI KOTIČEK

bottom of page