Pohodniško potepanje po Kreti


 AKTIVNA KRETA
 8 dni


30.4.-7.5.2021 - prvomajske počitnice
4.-11.10.2021


Ko se na dopustu prepletata aktivnost in ležernost hkrati.
Težavnost: lahka--------------
PRIJAVA
--------------


1. dan: Slovenija - Dunaj - Chania 
Po pristanku na grških tleh, bomo pričeli pisati novo odisejado na Kreti. Ne bomo cel teden iskali Minotavra v zapletenem labirintu. Raje bomo preživeli na aktivnem lovu za naravnimi lepotami in turkiznimi barvami morja, okušali grške kulinarične dobrote, se nastavljali sončku ter dan za dnem kaj novega ušpičili. Za začetek se bomo najprej spočili od poti v Chaniji.


2. dan: Chania – Balos – Paleochora (*1 ura)
Marsikdo vam bo povedal, da je Chania s svojim starim mestnim jedrom najlepše mesto na Kreti. Le kdo nima rad prijetnega vzdušja med ozkimi uličicami, mestne tržnice, očarljivih majhnih trgovinic ter pisane ponudbe tavern ob starem pristanišču. Po jutranji kavi v Chaniji, se bomo odpravili na Balos. Plažo, ki krasi številne razglednice iz Krete. Dan bomo zaključili na jugu, v prikupni Paleochori. (Z)


3.dan: Paleohora – Azogires – Anidri kanjon – Paleochora (*3,5 ure hoje)
Južna Kreta je samosvoja, divja, gorata, gostoljubna ter polna presenečenj. Takšna je tudi gorska vasica Azogires. Na prvi pogled zaspana vas, kjer se nič ne dogaja, vendar le za kratek preblisk. Domačini so polni nenavadnih zgodb, ki še vedno burijo duhove. Nekoč zatočišče hipijev, je danes izhodišče za pohodniško raziskovanje. Tudi mi se bomo podali iz Azogiresa po kanjonu Anidri, vse dokler ne bomo slišali šuma morja. (Z)

4. dan: Prost dan ali pot čez vrat krokodila (* 5 ur hoje)
Dan si boste lahko kreirali po svoje. Morda le preprost počitek na plaži s knjigo pred očmi, z veslom SUP-a v roki, ali posedanje na glavnem trgu s frapejem v roki. Možnost je tudi najema kolesa ali skuterja. Vsi željni koraka in pohodniško obarvanega dne, poskrbeli bomo tudi za vas. Odpravili se bomo na slikovito pot čez "krokodilji vrat" (Z)

5. dan: Paleochora – soteska Irini - Sougia – Omalos (*3 ure hoje)
Kreta je dom številnim kanjonom in soteskam. Irini je soteska s posebnim šarmom in lepoto. Narava je tukaj pokazala sposobnost svojih kreacij. Prikupna pot je speljana po senčnih kotičkih. Trud hoje bo ponovno poplačan s skokom v morje v Sougiji. To je manjša počitniška vasica, kjer ne manjka prijetnih tavern, hladnega frapeja, nasmejanih domačinov in občutka, da lahko čas tudi obstane. Iz Soughije se bomo odpeljali proti planoti Omalos. (Z, V)

6.dan: Omalos - soteska Samaria - Agia Roumeli  (*6 ur hoje) 
Prehodili bomo najbolj prepoznavno in mogočno sotesko na Kreti – Samaria. Ne samo da je najbolj poznana, je tudi ena najdaljših sotesk v Evropi. Zasluženo se bomo osvežili v vasi Agia Roumeli. kjer bomo tudi preživeli popoldan in večer. Ko velika večina pohodnikov zapusti vasico, ki je dostopna samo peš ali z ladjo, pride na površje njena druga, umirjena in unikatna podoba. (Z)

7.dan: Agia Roumeli - Loutro - Hora Sfakion (*3 ure)
Zjutraj se boste po želji lahko odpravili na razgledno točko Osmanske trdnjave in se zazrzli v daljave Libijskega morja. Če vas bo klicala plaža, lahko dopoldanske ure rezervirate tudi za to. Po dodobra izkoriščenem dopoldnevo, nas bo ladja zapeljala do Loutroja, še ene slikovite vasice. Morda fredo espresso (tip ledene kave) ob obali? Naša zadnja etapa bo kratka in sladka. Čaka nas lahek skok po obalni poti iz Loutroja do Hore Sfakion. Pot bomo ponovno začinili s plažami na poti. Tri dni bomo priča divjemu, odmaknjenemu in epičnemu delu Krete, kjer masovni turizem nima vstopnice. (Z)

8. dan: Hora Sfakion - Chania – Dunaj – Slovenija
Spakirali bomo mozaik spominov na grški teden, se še zadnjič pomastili z grškim zajtrkom in pomahal Kreti kmalu na snidenje. (Z)


*Celostni del potovanja je načrtovan glede na optimalne pogoje in predvidevanja. Izpeljava celostnega dela potovanja je odvisna tudi od vremenskih pogojev. Za 5. in 6. dan bomo vzeli le stvari, ki jih bomo potrebovali za ta dva dni. Sicer bo naša preostala prtljaga prispela do naslednjih hotelov z ladjo. 

Če vas zanima ZAHTEVNEJŠI, gorniški program v visokogorski Kreti, si ga lahko preberete TUKAJ.


Cena: 1045 € - preračunano na 16 ljudi
Dinamika plačila: 400 € ob prijavi, preostalo najkasneje 14 dni pred odhodom.
Za ponudbo že formirane skupine, pošljite povpraševanje.
-------------
PRIJAVA
-------------

Cena vključuje: 
 • povratno letalsko vozovnico Dunaj - Chania - Dunaj z vključeno 20 kg oddane prtljage in 10 kg ročne prtljage
 • povraten transfer Lj - Ce - Mb - Dunaj
 • namestitev z zajtrkom v hotelih  2* in družinskih penzionih v dvoposteljnih sobah 
 • 1 × večerja
 • vsi ladijski in cestni transferji po programu
 • transferji prtljage
 • vstopnine po programu (Samaria, Irini, Balos)
 • pripravo, organizacijo in izvedbo programa
 • turistično vodenje-vodnica z GZS licenco
Cena ne vključuje:
Število mest je omejenih
Minimalno število potnikov je 8 in maksimalno 16.

Koga vabimo za sopotnike:
 • oboževalce grških otokov in tiste, ki o njih morda še samo sanjate 
 • aktivneže, ki ste v zameno za poglede na skrite zalive pripravljeni hoditi 6 ur dnevno po lahkih poteh
 • ljubitelje narave, Mediterana, kozjih stez, turkizne barve in siga siga ritma
 • gurmane, ki uživajo v nepozabnih poezijah za brbončice
 • radovedneže, ki vam več kot hotelske sobe, ki bodo v našem programu preproste, pa vendar urejene, pomenijo doživetja, spoznavanje novih ljudi, krajev in aktivnosti v naravi
 • popotniške duše, ki se rade potepajo in počutijo bolj domače v manjši skupini
 • pohodnike, ki smeha in dobre volje nikakor ne pozabijo doma

Kontakt in prijave na:

Barbara Kuhar
info@barbara-adventure.si
031/483-580

Komentarji potnikov, ki se že bili z nami na Aktivni Kreti:

Kar težko najdem prave besede! Jaz sem bila resnično navdušena! To je bilo prav zame! Narava, kjer smo hodili, je bila krasna, lepe so bile te poti, ki smo jih prehodili, hrana enkratna, plaže čudovite. Vse tiste zgodbe v Azogiresu, ki jih je z nami delil Lucky, so bile res nekaj posebnega. Navdušena sem bila nad temi majhnimi kraji in potmi, ki si jih izbrala. Všeč mi je bilo tudi to, da si se znala prilagoditi razmeram in si imela posluh za naše želje. Če je bilo treba, da smo malo dlje posedeli na kavi ali kaj podobnega. 
Irena

Res bi se ti rada še enkrat zahvalila za res izjemno dobro načrtovano in organizirano ter s tvojo tako prijetno energijo in suverenostjo spremljano raziskovalno potovanje po lepih kotičkih Krete! Res sva doživela toliko lepot, ki jih kot turista ne bi znala sama poiskati, s spomini na njih si bova lahko grela zimske dni še, upam, veliko let😉
Darinka

Tebi hvala Barbara za super vodenje, prijaznost, sočutnost, dobro voljo in strokovnost. Kombinacija Kreta in ti je 💯 luksus.
Damjana

Barbara, na izlete oz. popotovanja s tabo bova še šla. Vse si lepo izpeljala, korektno in mislim, da smo vsi tega mnenja. 
Meta & Dare

Tudi meni je bil ta dopust nekaj posebnega, malo drugače in uživala sem v vsakem trenutku. 
Barbara

Na Kreti  je bilo z eno besedo čudovito. Bilo je ravno to, kar sva z ženo rabila. Čudovita narava, dobra hrana, dobra družba in ravno toliko hoje, kot sem si jo lahko privoščil po poškodbi. Pa še vreme je bilo kot naročeno. Barbara je svoje delo opravila profesionalno. 
Janko  

Vrhunsko je bilo. Hvala za odlično izkušnjo.
Monika

To je bil dopust za mojo dušo, aktivne počitnice v skoraj še neokrnjeni naravi, kjer vse poteka bolj počasi, kjer ni stresa, kjer vidiš, kako malo je potrebno za spodobno življenje, tudi skupina je bila enkratna, mislim, da smo se odlično ujeli, saj smo pohodniki itak posebna sorta!
Zdravko

Barbara, hvala ti za odlično organizacijo. Si nam pokazala Kreto na malo drugačen način, ravno prav aktiven.
Jana