Z nahrbtnikom po Likijski poti

LIKIJSKA POT
Turčija
8 dni
20.-27.4 2021 - prvomajske počitnice
23.-30.10.2021 - jesenske počitniceNajlepša pot na turški obali
Težavnost: lahka


--------------
PRIJAVA
--------------

1. dan: Dunaj - Istanbul - Dalaman - Fethiye
Večerni prihod v Fethiye. Večer bo namenjen sproščenemu druženju in spoznavanju turških kulinaričnih dobrot. (V)

2. dan: Fethiye - Kayaköy - Olüdeniz - Fethiye (6 ure hoje)*
V jutranjih urah se bomo peš podali do Kayaköy, tako imenovanega mesta duhov. Gre za živi dokaz, kako se lahko spremenijo in zaznamujejo življenja skupaj z okoljem, zaradi enega samega političnega ukrepa. V vasi ni več na spregled lončarjevih delavnic, trga na katerem so posedali brkati moški in čas preganjali z igro backgammon. Okus po zapuščenem bomo popravili s pogledom na plažo Ölüdeniz, eno najbolj fotografiranih plaž v Turčiji, do katere nas bo ločilo še nekaj ur hoda. (Z,V) 

3. dan: Fethiye in oklica
Po bogatem turškem zajtrku se bomo odpravili novim dogodivščinam na proti. S kajaki bomo obkrožili otok Sv. Nikolaja ter nekaj časa namenili tudi skokom v vodo. Za vse, ki se ne spogledujete z veslanjem, bo možnost alternative - peš raziskovanje otočka Sv. Nikolaja. Po končanem veslaškem ali raziskovalnem podvigu, bo v popoldanskih urah čas za urjenje barantanja v Fethiyah. (Z,K)

4. dan: Ovačik - Faralya (6 ure hoje)*
Za nekaj časa se bomo poslovili od Fethiy in se s kolikor bo mogoče lahkim nahrbtnikom odpravili na nadaljnjo raziskovanje Likijske poti. To bomo pričeli v Ovačiku in vse do Faralye bili priča enemu najbolj razpoznavnih in ovekovečenih razgledov na Likijski poti. Čas kosila bomo preživeli v okušanju tradicionalnih turških palačink - gözleme. Vsi tisti, ki si bomo popoldan želeli več pohodniškega duha na poti, se bomo iz Faralye spustili v Dolino metuljev in opravili večerno morsko kopel v edinstveni dolini. Pot do doline je opcijska, saj je zelo zahtevna (Z,M,V)

5. dan: Faralya - Kabak - Alinca (6 ur hoje)*
Mahnili jo bomo do majhne vasice Alinca. Preden pa pridemo do večerje z najlepšim razgledom, nas čaka kopanje v zalivu Kabak, morda šloganje na plaži, nekaj vzpona po borovem gozdičku in predvsem dobra volja na pohodu. (Z,M,V)
  
6.dan: Alinca - Gey (3 ure hoje)*
Izrazit borov vonj, kakšna želva, ki nam do delala družbo na poti, razgled na Mediteran, čajne postojanke pri domačinih, radovedne koze, ki nam bodo meketale v pozdrav. Vse to in še več bomo začinili z veliko dobre volje, ki  nas bo privedla do pristne turške vasice Gey. Od tam se bomo z dolmušem (turški mini avtobus) odpeljali nazaj proti Fethiyam, kjer se bomo po želji odšli razvajat in očistit v hamam-turško kopel. (Z,M)

7. dan: Izlet z guletom
Dan bomo posvetili zasluženemu počitku in se prepustili morskemu zraku, da nam skuštra lase na barki. Čas bo za valove, sonce, turkizne zalive, čofotanje in možgane na off. Tisti, željni več adrenalina, lahko na ta dan poletite iz gore Baba Dag v tandemu, ali se morda potopite v morske globine v Modri lagunu. (Z,K)

8. dan: Fethiye - Dalaman - Istanbul - Dunaj

Še nekaj jutranjih turških okusov in utrinkov, ki jih bomo spakirali za na pot domov.(Z)

* Predviden čas hoje je prilagojen rekreativnim pohodnikom. Težavnost poti je LAHKA, vendar zahteva nekaj telesne pripravljenosti, saj je na poti tudi nekaj vzponov in spustov. Primerna je za vse, ki uživajo v pohodništvu ter jim tudi sama rekreacija predstavlja del vsakodnevnega življenja. Potrebne stvari za 3. 4. in 5. dan pohoda bomo nosili v nahrbtniku. Ostale stvari nas počakajo v hotelu v Fethiyah.

**Celostni del potovanja je načrtovan glede na optimalne pogoje in predvidevanja. Izpeljava celostnega dela potovanja je odvisna tudi od vremenskih pogojev


Cena: 1050 € - preračunano na 16 oseb
Dinamika plačila: 400 € ob prijavi, preostalo najkasneje 14 dni pred odhodom.
Za ponudbo že formirane skupine, pošljite povpraševanje.
-------------
PRIJAVA
-------------

Cena vključuje:
 • povratno letalsko vozovnico Dunaj - Istanbul - Dalaman - Istanbul - Dunaj z vključeno 20 kg oddane prtljage in 8 kg ročne prtljage
 • povraten transfer Lj - Ce - Mb - Dunaj
 • namestitve v hotelu 3* in pohodniških postojankah v dvoposteljnih sobah
 • 6 × pol penzion (4 × večerja in 2 × kosilo)
 • 1 × nočitev z zajtrkom
 • 3 × malica na poti
 • vstopnine po programu 
 • izlet s kajakom ali raziskovanje otoka Sv. Nikolaja
 • dnevni izlet z ladjico 
 • vsi transferji po programu
 • pripravo, organizacijo in izvedbo programa
 • turistično vodenje-vodnica z GZS licenco
Cena ne vključuje:

Število mest je omejenih
Minimalno število potnikov je 8 in maksimalno 16. 

Koga vabimo za sopotnike:
 • aktivneže, ki ste v zameno za razglede in raziskovanje lokalnih posebnosti pripravljeni hoditi 6 ur dnevno in občasno zagristi tudi v hrib in se strmo spustiti v dolino
 • ljubitelje narave, Mediterana, kozjih stez, turkizne barve morja in yavaš yavaš ritma
 • pohodnike, ki so vam doživetja, spoznavanje novih ljudi, krajev in aktivnosti v naravi pomembnejša od preživljanja časa v sterilnih in luksuznih hotelskih sobah 
 • popotniške duše, ki se radi potepajo in počutijo bolj domače v manjših skupinah
 • radovedneže, ki smeha in dobre nikakor volje ne pozabijo doma

Kontakt in prijave na:
Barbara Kuhar
info@barbara-adventure.si
031 483 580

Opombe:
Za potovanje v Turčijo potrebujete potni list, ki je veljaven še najmanj šest mesecev po prihodu s potovanja.

Vtisi potnikov, ki so že bili z nami na Likijski poti:
Nepozabno, besede so premalo, ne da se opisati.
Čudoviti razgledi, enkratna narava, odlična hrana, dobra družba.
Odklop za dušo in telo.
Vrhunski program, odlično vodenje, Barbara je enkratna, potrpežljiva, ugodi vsaki naši ideji.
Priporočam vsem in upam, da sledi še Likijska pot 2.
Barbara, še enkrat hvala.
Andreja

Še enkrat se ti zahvaljujem za organizacijo čudovitega izleta. Res imaš talent za izjemno načrtovanje izleta, dejavnosti, kulinarike, da vsak dobi vsak dan kaj res za svojo dušo. Tako se tudi skupina lahko poveže in deluje na potovanju kot družina. Vsi smo bili navdušeni nad doživetji na Likijski poti in tvojim vodenjem.
Darinka

Treking in vse ostalo je bilo eno čudovito popotovanje, polno čudovitih razgledov in novih poznanstev. Besede so premalo, saj je bilo res nepozabno.
Doroteja  

Vrneva se! Odlična organizacija.
Alan 

Doživeto potepanje po Likijski poti, spoznavanje njihovega življenja in kulture je zame nepozabno.
Majda  

Prijetno za dušo in telo.
Oti

Zanimivo in enkratno doživetje.
Meta 
2 komentarja:

Unknown pravi ...

Najlepše v življenju.Nikdar ne bom pozabila. Velikokrat gledam posnetke,da bi šla pa še enkrat ne morem radi zdravja. Vsi,ki zamudite ta pohod vam je lahko žal

Barbara Adventure Club pravi ...

Joži, hvala za tvoje misli in spomine. Res smo se imeli lepo.To je bila moja prva Likijska pot z mini, ampak krasno skupinico. Likija je nekaj posebnega, kraj z dušo, ki pusti vtis na obiskovalca, saj skriva toliko zanimivega in lepega. In nekaj najlepšega je, ko slišim, da je to bilo najlepše potovanje. To sem letos slišala že tretjič. V veselje in največje zadovoljstvo mi je ustvarjat lepe spomine, ki jih še leta nosite s seboj 😉